Damien och jag åkte 10 mil söder om Lyon för en dessertkurs och lite annat roligt 🙂 Det var jätte kul att för en gång skull delta i en kurs istället för att vara kursledaren…

Här får ni några bilder!

En liten grupp bild från kursen på L’école du grand chocolat i Tain l’Hermitage. 
Så här ser det ut när man kliver ut från tåget på Tain l’Hermitage!

Ja, vi var där framförallt för att lära oss massor… Passande tattoo hade Adam från Norge! 
Nougat på gång… Socker, glukos på vänster som ska upp till 140°C och lavandel honung på höger som ska upp till 120°C. Induktion plattan is the shit!
Textur test för en perfekt nougat gör man så här! 
Underbara pistachnötter från Piemont. Lite olika åsikter hade vi: Ska man rosta de eller inte? 
Det blev inte en riktigt nougat de Montélimard eftersom vi tryckte i lite coeur de Guanaja choklad…
Ingen dessert kurs utan att baka macaron nu för tiden… Lite taskig för Andrew när man har Macarong kungen Damien som deltagare… Helt plötsligt hamnade brorsan i centrumet 🙂 Tydligen hade 12 Valrhona top konditorer spenderat en hel vecka fulltid för att förstår hur man gör för att undvika att ha luft fikan i macaronskalet och avslutade veckan inte mycket klokare… De hade kunnat spara tid och fråga Damien istället 🙂 
Halloncoulis fryst i silikonmatta. 
Läggs 2 ihop och trycks i en lime skum. 
Efter några timmar i kylen kan man skära perfekta kuber fyllda med den underbara flyttande halloncoulin.  
Hela desserten heter Rubic och var en av mina favoriter 🙂 Så fräscht!
Vad det rätt etikett?? Definitivt 🙂 Lillebror har blivit stort!
Pastry assistanten Martin som Andrew kallade för Martine hela tiden (med hans Engelsk accent) som tydligen är en tjejnamn i Frankrike 🙂 Han var grymt i alla fall!
Kom igen Andrew! Du se ju väl att det går inte mer chokladsås i din lilla karaff 🙂  
Så klart gjorde vi ”Sosa” sfärer… Kemikalier i dessert är verkligen inte i min smak men visst kan jag förstår att visa gillar det…  
Lollipops med banan/jordgubb och sesam… Gulli gulli 🙂 
En dragspel roulette för att skära perfekt fyrkantiga choklad dekorationer.

Tack Andrew och Martin för en bra kurs.
Tack Malin, Tuomas, Kathrine, Anders, Marko och Adam för de dagarna i chokladens tecken! Jag sparade den bästa bild för sist 🙂 
Barabapappa Andrew under besöket i Valrhona ultra hemligt fabrik… Det var den endaste bild jag fick ta där 🙂 Sorry about that Andrew!