Vi har drömt om det och det blir snart verkligheten! 
Nu är momssänkningen helt klar och i onsdags fattade riksdagen beslut om att sänka restaurang momsen från 25% till 12%. Det är stort och jag hoppas att det kommer att ge en bra boost för branschen. Viktigt att veta är att momsen sänks för biffen man äter ute på krogen men också för kanelbullen man äter sittande på ett fik… Detta var inte helt klart från början, att kakan man äter sittande skulle ingå i förslaget och man måste faktiskt tacka Monsieur Martin Lundell (VD på bageri förbundet) och hans team att detta gick igenom. De flesta bagerier/konditorier har en servering och kommer att tjäna några extra kronor vid försäljning av varje kopp kaffe samt den tillhörande bakelsen eller ostfrallan. 
Regeringen har flaggat för att momssänkningen måste visa resultat i form av ökad anställning och/eller sänkning av priser. Det är bra men jag tycker att särskilt i bageri/konditori branschen borde alla spara också några kronor till förbättringen/utvecklingen av utbildningarna och till inköp av råvaror! 
De flesta slarvar ju otroligt mycket med kvalitén på råvarorna de köper för att baka med, och idag finns det många bagare som blandar dåligt mjöl med dåligt salt och vatten för att sedan sälja det som ett kvalitets bröd till otroliga höga priser. Idag finns också många som köper sina tårtor på ”hantverks konditorier” och tror att dem är gjorda från grunden med riktiga råvaror av riktiga konditorer, när vad de egentligen köper är en färdigbyggd tårta gjord på halvfabrikat av en montör! 
Detta måste förändras och jag hoppas att momssänkningen kommer att hjälpa oss och ge oss resurser att utveckla branschen mot rätt håll.