Vinnare tårtan!
Josefine Baummanns vinnartårta som bestod av en browniebotten, kesellamousse, griottemarmelad, hasselnötsdaquoisebotten och panacotta

Och hennes ”kondisbit” gjord av en mandelbotten, hasselnötcrisp, hallontryffel, hallonsylt och champagne gelé.

Grattis Joséfine! Bra jobbat och grattis till Chokladfabriken som har äran och meriten (it takes two to tango) att ha hos sig Årets konditor 2011. 

En bra grej man inser med årets konditor är att konditor yrket skiljer sig otroligt mycket från bagare yrket. Det finns fortfarande många här ute som tror på att vara konditor eller bagare är samma sak eftersom det är ju samma utbildning. 
Konditor och bagar-yrket kräver 2 helt olika typer av kunskaper, kompetenser men framförallt personlighet. Jag verkligen hoppas på stora omfattande förändringar i det sättet man undervisa mitt underbara yrke inne på skolorna… 
Det händer saker, det byggs på och Årets konditor lägger ett ny sten varje år.   

Om ni besöker chokladfestivalen i helgen, kolla en trappa ner, där finns ett choklad-hatt utställning. Här har ni bidraget från Tösse bageri… Helt sjukt mycket jobb! Kolla, till och med blommorna är gjorda av choklad!