Jag har skrivit så otroligt mycket på sistone. Artiklar för mattidningar, krönikor, recept och det viktigaste av allt min bok (som kommer ut i mars 2012 och ni undrar)! Som ni säkert har märkt på bloggen har mitt bagareliv förändrats kraftigt sen jag sålde Petite France. Det blev mindre mängder som bakas varje dag men samtidigt är det fantastiskt kul att se mitt yrke med ett helt annan perspektiv.
Lära mig själv mer, lära andra och det hela i perfekt balans… Det låter ju bra 🙂
Jag föreläser i bageri/konditori skolor, gör kurser för hemma- och yrkesbagare, åker runt om i Sverige och hjälper andra bagare som vill komma ur den onda cirkeln de sitter i. Helt enkelt försöker jag att göra min bransch mer human, naturlig, hållbar och tacksam, för allas bästa.
Allas bästa… Inte riktigt! Många aktörer i bröd- och dessertbranschen inte är fullt överens med mig och tycker säkert att jag börjar bli ganska jobbig med mina åsikter och önskemål. Dem som försörjer sig på jäst, tillsatser, pulvermixar och ”fuskiga” råvaror känner sig hotade just nu och jag förstår dem. För dem tyvärr, känner jag absolut inget medlidande och jag kommer att fortsätta påpeka hur det går till och informera er om hur brödindustrin försöker lura oss.
Krönikan jag skrev till nästa nummer av tidningen BAKA blev tyvärr inte godkänd för publicering. Jag fick för förklaring att jag använder fel ton och att de vill vara en tidning som bara inspirerar och inte debatterar… Trist tycker jag eftersom jag hade höga förväntningar och tyckte att det var så bra med en tidning som inte bara visar vackra bröd och tårtor men också såg till att de skulle vara vackra på insidan med!
Det positiva med det hela är att ni kommer inte behöva vänta till mitten i Oktober för att läsa min krönika. Jag kommer att publicera den på fredag här på Brödpassion.se istället!