Hur känner man igen en nypressad apelsinjuice? Ni har säkert undrat någon gång när ni är på café när juicen i montern skiktat sig, är den färskpressad eller inte?
Ja, om man pressar ordentligt får man ganska mycket fruktkött i glaset (nyttigtJ) och efter några minuter kommer den att komma upp på ytan av din juice. Det är helt ok! Det gäller bara att skaka på den lite och juicen blir homogen och fin igen. 
Här gjorde jag ett litet experiment:
En färskpressad apelsinjuice efter 15 minuter.
Samma juice efter 1 dygn. 
 Min poäng: Fruktkötet upp = färskpressade juice
                 : Fruktkötet ner = Gammal juice
Det är mycket snack om C-vitamin i bröd branschen just nu.
Den mest vanliga tillsatsen i det Svenska mjölet är just C-vitamin, som i sin syntetiska form kallas för Askorbinsyra.
Från säkra källor har jag fått veta att Askorbisyra tillverkas från Glukos som i sin tur tillverkas i stort sätt av Genmodifierat majs… Alltså Askorbinsyra är tillåtet i KRAV märkta produkter!?? Vaddå genmodifierat?..  Kolla länken: http://www.krav.se/Om-KRAV/Fordjupande-lasning-/Halsa/Tema-halsa/Vad-ar-det-du-ater/
Nu tycker jag att vi har kommit ganska långt från den C-vitamin man hittar i en nyplockad solmogen apelsin, eller?
Nu vill jag inte vara för radikal… men detta inte någon slags Jihad mot tillsatser som några har påpekat tidigare (här).  Men jag tycker INTE vi är rätt informerade. Kontrollfreak som vi är med maten vi tillverkar själva, är vi ganska slappa över ursprunget av tillsatserna vi får i vår mat!
Idag är det inte rent mjöl i påsen kan man säga… bokstavligen!