Vad det har kliat i mina bagarfingar de senaste åren!

Jag har rest landet runt för att utbilda och undervisa framtida bagare och kockar. Samtidigt har jag fått lära mig så mycket av alla fantastiska människor jag har mött på resorna runt om i Sverige.

Ni som följer mig här vet att det har blivit en hel del resor… Det var viktigt för mig att ta mig till mindre städer och ut på landsbygden och det har varit fantastiskt berikande. Men nu behöver jag landa på en plats och baka!

Längtan till att kunna spendera mina dagar med att blanda mjöl, vatten och havssalt till en deg och rulla goda bullar på fullkornsmjöl och surdeg har aldrig varit så stor och stark! Så nu slår jag till!!

Jag har fått möjlighet att ta över en lokal i Söderhallarna och där bygga ett fullt utrustat popup surdegsbageri som jag kan driva under 1 år. Där kommer virvelkvarnen, stenugnen och min passion för äkta mathantverk flytta in.

I bageriet kommer jag att baka enligt de principer och värderingar som är viktiga för mig! Ni vet… Ekologiskt, småskaligt, långsamma processer, fantastiska råvaror osv… Där kommer jag att skapa en mötesplats för småskalighet där hantverket är i fokus. Produkter från 50 talolika ekologiska småproducenter och odlare kommer att få plats på mitt bakbord, på hyllorna och i kylarna. Alla underbara råvaror jag bakar med kommer också vara till försäljning i bageriet.

Tanken med bageriet är att också kunna driva olika projekt jag brinner för. Exempelvis att mala svenska kulturbaljväxter till världsklass mjöl, baka med spannmål som har låg proteinhalt eller dåligt falltal och rädda dem från att bli foder, baka med restprodukter från bryggerier och choklad/kafferosterier, utveckla nya tekniker för att göra bröd nyttigare för flera, utbilda flera bagare, ta emot praktikanter osv…

Bageriet kommer också att stödja olika organisationer och ideella projekt som arbetar med omformning av vårt matsystem och stödjer biologisk mångfald.

På bageriet kommer det att finnas ett växlande utbud av surdegsbröd bakade på kulturspannmål, söta bröd och bakverk. Utöver det även nymalet virvelmjöl från utvalda jordbruk runt om i landet samt uppfriskad surdeg för alla som vill baka hemma.

Öppettiderna kommer att vara

måndag-fredag 10-19

lördag 10-16

stängt på söndagar

För att kunna förverkliga detta behöver jag hjälp!

Jag behöver stöd för att finansiera hälften av uppstarten.

Som ambassadör bidrar du med 1825kr och för det får du: 

•20 % rabatt på allt bröd, sötebröd o bakelser som hämtas på plats under hela popuptiden. 

•Tillgång till bageriets privata Instagramkonto. Det kommer att vara ditt bevis över ditt ambassadörskap samt en kommunikationsplattform mellan er alla ambassadörer och mig. Där kommer vi att hålla kurser och morgonbak live. 

•Inbjudningar till 10-tal unika event som gästspel, föreläsningar, provningar, workshop etc… Kostnadsfritt för ambassadörerna. 

•Information om speciella produkter i små upplagor som vi bakar med i bageriet.  

•Inbjudan till öppningsfesten i början av oktober. 

Hur blir man Ambassadör? 

1 Swisha 1825 kr till 1234 99 82 82 med BARA ditt Instagramkonto som referens.

2 Efter det gör du en följförfrågan på Instagram till det privata kontot @sebastienspopup och därifrån kommer du att få ta del av all information kring bageriet, event och produkter fortlöpande.

OBSERVERA!! Antalet ambassadörer är begränsat till 300 st så det är först-till-kvarn-principen som gäller.