Ni skojar vad? 
Jag väntade den 2:e april för att skriva detta inlägg för att ingen skulle tror att det var ett aprilskämt. 
Kolla vad jag hittade på en Hemköp i helgen!!! Riktigt surdegsbröd som bakades i dag till och med… Nej men vad f..! Först trodde jag att det var ett skämt men nej, det är alldeles sant. Bake off skit industribröd som bakas direkt från frysen in i en liten ugn bakom hyllan. Hur kan man lura sina kunder på det sättet alltså? Och kolla på priset: Över 80 kr/kg! 
Ni som har varit i Oslo har säkert hört talas om United Bakery som har flera butiker och bakar sk ”hantverksfransktinspireratsurdegsbröd”. De har tydligen ett systerbolag som har kommit till Sverige och säljer sina bake off bröd via Hemköp och prisXtra… Problemet är att det är ett helt annat bröd än den man hittar i Oslo som säljs i Sverige. Jag gjorde lite research och det ser ut som att deras bröd tillverkas i USA och Poland, bakas, paketeras och sen skickas till Sverige frysta… Det skulle vara till och med på tal om ett produktionflytt till  Kina för visa delar av sortimentet. Det tänder på mina ”hästlasagne” varningslampor när någonting som bröd som ska vara så enkelt som en blandning av mjöl vatten och salt ska produceras, grejas och trixas och transporteras på det sättet. 
Jag har jobbat de senaste månaderna på ett riktigt bra kvalitets märkning för mjöl, surdegsbröd och hantverksbröd och det är verkligen på tiden så man slipper dessa tragiska och patetiska syn in i butikerna! Jag återkommer med mer info om det snart. 
Nu är det Örebro som gäller för mig i veckan. Jag kommer att hålla kurs på Jeremias bageri i Wadköping så om ni är i krokarna onsdag eller torsdag är det bara att komma förbi och säga hej 🙂