Vad är detta? 
Många undrade vad detta var när jag publicerade bilden på min Instagram… Några trodde att det var bakterier eller kanske celler som förökar sig 🙂 Ha ha ha! Det är ju bara apelsinskal på en keramik spisplatta 🙂 Med rätt värme (mycket låg) blir det ett underbart doft som sprids i köket (alltså försiktigt så att de inte bränns för att då luktar det ganska illa…). Det påminner mig min barndom för att det brukade min mamma göra, fast på vedspisen när jag var liten och vi borde på landet. 
På tal om mikroorganismer håller jag på just nu med mycket bröd-forskning och försöker att sätta vetenskapliga förklaringar till alla möjliga fenomen som pågår i ett bröd under alla olika moment, bland annat vad ascorbinsyra gör i mjölet eller hur knådningen påverkar strukturen på gluten i en deg… Spännande och fantastisk lärorikt att få vettiga svar från duktiga forskare till alla mina frågor! 
I helgen är det dags för den mest korrupta av alla festival som finns, dvs Brödfestival på Historiska. Bageriförbundet med en stort B är orkesterdirigent till detta event späckad med goda bitar och föreläsningar. Perfekt för alla som gillar girighet, lögn, tillsatser, dubbelmoral, ascorbinsyra i mjöl och jäst i surdegsbröd! Som ett bra exempel till mina hårda ord: Semmeltesten 🙂 Lite historik: Visa bagare blev irriterade på alla semmeltest tidningarna gör varje år och som tydligen upplevs som orättvisa och inte relevanta. För den saken skull satt bageriförbundet igång en egen test i samband med festivalen med egna regler och med stora förhoppningar att tysta alla andra som håller på med test… För min del tycker jag att tidningarna har blivit mycket bättre på att göra vettiga tester (ta till exempel den super seriösa, kompetenta och fantastiskt underhållande semmelmannen). Problemet visa bagerier upplever är att journalister och konsumenter har fått bättre kunskaper om till exempel vad är en bra mandelmassa eller skillnaden med att vispa riktigt grädde med en visp eller vegetabilisk med en gräddblåsare…
För min del tänkte jag åka förbi någon gång under helgen och göra min ”bloggarejobb” till er alla mina fina läsare och troligtvis kunna berätta och visa vad ni inte missade. Det är ganska officiellt nu att Brödpassion är Sverige största och mest besökt brödblogg och det är nästan min obligation att täcka en brödfestival som går i Stockholm, så dåligt den egentligen är…