Visby muren… 
I veckan var det dags för mig att åka tillbaka till Gotland för en surdegsbrödkurs på Elfrida Andrégymnasiet. Där har de en av landets bästa konditori/bageri gymnasieprogram! Så om du är ung, har bra betyg, är passionerade, smart och vill bli konditor eller bagare, min bästa råd till dig är att flytta till Gotland! 
Vi bakade massor med olika surdegsbröd… Så mycket bröd blev det att korgarna räckte inte till och vi fick jäsa några limpor i vanliga köksdukar. Det funkade riktigt bra! 
Jag testade ett nytt mjöl också: Gutekorn. Den var helt fantastiskt att baka med! 
Och det är den mannen som är skyldig! Han heter Kurt och jag lovar att ni kommer att läsa mer snart om honom och hans fantastiskt mjöl här på Brödpassion! 
Jag testade också Labans kvarn rågmjöl. Jag tyckte att den var inte riktigt bra mald och jag får vara härligt men det kan jag ta med gubben som stod vid stenkvarnen när den där säcken maldes… Jo, att mala mjöl är konst och det är verkligen super svårt. När man har ingen kemikalier som tillsats att gömma sig bakom är varje lilla minsta detaljen är urviktigt… Inte bara kvalitén på spannmålen räknas för att få ett bra mjöl (även om det är ohört viktigt!).
Här är det Tina, en av de fantastiska lärare som driver utbildningen! Och när jag säger fantastiskt jag menar fantastiskt… Vilket jobb de gör där! De kan verkligen känner sig stolta över sitt arbete och det chansen de ger till alla dessa ungdomar att komma in på rätt sätt i min bransch. 
Och visst blir de tacksamma! Bra jobbat tjejer 🙂 
Till lunch lagade ”tvåorna”med Thomas i spetsen super god lamn självklart från Gotland. Här visar han eleven hur man ska man vara närvarande vid lammet, omfamna sin talrik och lägga såsen med kärlek 🙂 
Brödet blev kanon! 
Tack Tina, Paul och Thomas att ni ger mig chansen att spendera tid och baka med dessa fantastiskt duktiga tjejer. De är ju framtiden av vår bransch! Upp med armarna ni alla, ni kan vara stolta att vara på Elfrida Andrégymnasiet!