En liten höstig bild 🙂 

Nu är tävlingen avslutade! Tack ni alla som var med. Jag vet att frågorna var ganska svåra och jag tror inte att tidigare förut har det varit så många deltagare. Ni blev 293 som skickade sitt bidrag (hade missat en brevlåda och räknat fel för igår)!!! Vilket jobb det har varit att läsa genom allas mail…Pffff! Men framförallt vilket jobb ni har lagt ner för att svara på mina korkade frågor 🙂 
Hur som helst kommer nu alla rätta svar:

Första fråga: Vad heter den växten? (inte pumpan i bakgrunden men det gröna o avlånga) 
Plantan heter Groblad eller Platago major på latin. 
Andra fråga: Citera en rätt baserat på aubergine och vitlök. 
Jag skulle så klart göra en Baba ganoush eller en caviar d’aubergine! 
Vad heter den där fantastiskt typiskt fransk rätt? 
Det är en ”tête de veau sauce gribiche” Alltså kalv huvudet! Gottt!!! Nästan alla fall på den fråga… 
Vad skulle en vettigt fransman göra med dessa ingredienser och utrustning? 
Jag kan garantera att en vettig fransman (lika mycket som en vettig svenskt, själv klart) skulle göra några ”bouquets garnis” på det där! 
Hur många gånger ska man pensla en croissant med ägg och när? 
Rätt svar är 2 gånger: En gång innan den jäser och en gång innan bakningen. 
Vad gör man med dessa ingredienser? 
En fantastiskt ”tapenade” att bre på en skriva gott bröd 🙂 
Vad är detta?
Solros, precis innan de ska skördas. Sorgligt men otroligt vackert samtidigt! 
Och den sista fråga: Vad menade jag när jag skrev detta mening i boken? 
Lätt fråga var det, eller hur! Nästan alla svarade rätt 🙂 Det känns riktigt kul att min syn på perfektion har nåd er och att så många förstod mitt budskap med detta illustration i min bok! 
Som ni förstod alla var den fråga väldigt öppet och hade inte ngt riktigt ”så ska man svara”… Här kopierar jag några av förklaringarna jag fick från er: 
”Du menar att även om du är en perfektionist i allt du gör och vill att allt ska bli så bra som möjligt , så är du inte ”perfekt” som människa. Ingen är ju perfekt, det är ju skillnaderna som gör oss till individer. Hur hade världen sett ut om alla var perfekta??!”

””Perfektionist men inte perfekt”: Att någonting skulle vara perfekt innebär att det inte finns möjlighet att göra det bättre, men allting kan göras annorlunda och passa olika situationer. Det innebär också en lite mer avslappnad inställning till livet. Att dock vara perfektionist kan innebära att man hela tiden strävar efter att göra saker så bra som möjligt och således kan man vara perfektionist och sträva efter att hela tiden göra sitt bästa samtidigt som att man inte har något krav på sig att saker och ting alltid måste vara perfekta. Det blir lättare, roligare och mer kärleksfullt så.”

 ”Du menade att trots att du är perfektionist så är du långt ifrån att vara perfekt. Jag tror det kom upp i någon tråd med syfte perfektionist i det du gör med undantag om det inkräktar på att det känns äkta t.ex m.a.p. på din svenska som skrivs levande och personlig hellre än perfekt.”
”Följer man vissa grundprinciper och väljer rätt råvaror, dvs perfektionist, så kommer det att bli bra. Det perfekta är dock subjektivt, min perfekta eclair, som amatör, är inte samma som din perfekta eclair, som professionell.”

”Jag tror att du menar att resultatet ska bli perfekt men på vägen ditt ska man inte bara följa ett recept steg för steg utan man ska lägga sitt själ, sitt hjärta, passion och sin personlighet i brödet. det är bara bagaren själv som kan bestämma när brödet är perfekt. 
därför lämnar du lite utrymme i dina recept att man för det ena lär sig själv och för det andra att det blir sitt eget bröd man bakar. degen ska bokstavligen ha bagarens fingeravtryck och brödet ska ha bagarens signatur genom att snittar den.

jag vill tackar dig för den här philosofin, eftersom jag har lärt mig jätte mycket genom den, jag har bakat kanske 15st surdegsbröd men jag är fortfarande inte riktig nöjd, MEN resan var/är jättejätte spännande och jag kan inte slutar bakar också tack vare din inspiration :-)))”

Så mycket mer skrev ni men tyvärr hinner jag inte publicera alla på bloggen 🙁  STORT TACK FÖR ERT ENGAGEMANG! 

Vi har 2 vinnare! 

Petra De Verdier som var snabbast och Philip Yamaha. 

Petra, eftersom du var snabbast att svara kan du välja 2 av de 3 priser! 
Champagne, boken eller baka med mig 🙂 
Philip får den pris du inte vill ha och en varm applåd!