Det var så himla länge sen jag åt duvor. Nu har hösten verkligen slagit till ordentligt och jag blev lite sugen! Jag hittade dessa fina fåglar på Hötorget… Alltså inte som ni nu tänker 🙂 Under Hötorget i saluhallen!  
Först stekte jag de ordentligt i ankfett med timjan, lite rosmarin, mycket svartpeppar och grov havssalt. 
 Jag hade fått tag på färska hasselnötter och ”rosa” vitlök från Frankrike. Jag stekte det hela först i ankfett och på slutet strödde ljus moscovado socker för att karamelisera dem… Super gott! 
Sist, klappade jag mina fina duvor med lite pistou, stoppade jag de i en ugnsform och sen in i ugnen på 175°C. 45 minuter under folie och de sista 25 minuter utan. Et voila! Sjukt goda blev de och so himla skönt att slippa bråk om vem ska få en klubba eller en filé 🙂 Alla fick var sin duva och fick äta den i fred 🙂 Nu förstår jag varför man har vald duvan som freds symbolen!