En stor o fett bröd för en stor o fett dag! 
6 kilo av ren kärlek för mitt yrke! Undrar ni hur den smakar? 
Grattis till alla mina landsmän! Det är Frankrikes national dag! 

Idag firar vi den franska révolutionen, idag firar vi hur viktigt BRÖDET egentligen är i samhället och hur en handfull fransmän med en idealiskt dröm satte igång en revolution som förändrade allt! 
När fängelset ”La Bastille” togs av Parisfolket den 14 juli 1789, friades alla som satt inne. De flesta hade bara fått fängelse straff för vad som kallaste för ”crimes de lettres” alltså bokstavsbrott… 
Innan révolutionen fick man inte skriva eller säga vad man ville och alla som hade tillräckligt med stake för att kritisera monarkin eller det goda kungen hamnade på fängelset La Bastille!
Hur är det idag? Får man vara kritiskt över ett system om man har den där idealistiska drömmen? Kan man stå för sina åsikter utan att hamna i fängelse? 

Vems testiklar kommer jag att käka på idag kan du lyssna på P1 kl 13.00… Det är min sommar. Min röst kommer att spridas över hela landet idag med en blandning av kärlek, mjöl, vatten, havssalt och så klart en liten klick med surdeg! 

Heja surdegsbrödet! Heja revolutionen! Heja demokratin! 

Ni som inte ha en FM radio kan ni lyssna på programmet med hjälp av SR appen som fungerar grymt bra eller genom Itunes (skriv på sökrutan: Podcast p1 sommar och där kan du prenumerera gratis på allas sommar).