Så här såg ut en nyttig raw-pizzan! 
Courgettes, asperges et petits pois! 
Mat, bröd och dessert är mitt liv och från att vara rätt instängt i min inställning på hur bröd ska bakas, mat lagas och desserterna smakas har jag öppnat mig riktigt mycket de senaste åren och försökt att lära mig från andra kulturer och andra mat-relaterade rörelser. 
Idag skulle jag vilja prata lite om Raw food. 
Jag är mycket intresserat över vad maten vi äter innehåller för näring men framförallt hur mycket av det näringen vi stoppa i oss våra organismer tas emot på riktigt. Det är jätte svårt att veta eftersom det nästan inte går att mäta det! 
Vem inte har för frukost litteratur innehållsdeklarationen på mjölkpaketen eller frukost flingorna och inte undrar hur mycket av det som utlovas där faktiskt ”når” vår organism…?
Vart ta järnen från leverpastej vägen när man lägger den på en skiva lingon grova som innehåller höga mängder fytinsyra? Hur mäter man näringsinnehållet i vår mat? Hur mycket stämmer egentligen? 
Och systrarna Hemco… Partner in crime 🙂 
Ja, visa vet mer än andra och förstår bättre hur det hela går till i våra organismer och jag har lärt mig otroligt mycket sedan jag träffade systrarna Sanna och Amra Hemco. 

De äter rawfood nästan hela vägen…Jag säger nästan, för att jag vet att ibland de går lite utanför det som är godkänt i det råa kosten och äter några skivor av mitt bröd 🙂 
Alla pratar idag om olika dieter. Man ska äta det men inte det och jag tycker att allt har blivit så extremt! Människorna är ju designade för att äta lite av allt som man får tag på och jag tror inte på dieter där man ska helt utesluta en typ av mat, råvara eller matlagnings teknik. 
Det jag gillar med Raw food är att man lär sig om vilken råvara innehåller vilka typer av näringsämnen och vårda de tills de hamnar i våra organismer. Jag tror samtidigt inte att man behöva ge upp oxkindgrytan eller pocherade ägget och kanske blanda med lite av allt helt enkelt.  
Jag har skrivit det förut här på bloggen men jag har alltid känt att mitt surdegsbröd var riktigt nyttig och att om jag mår så himla bra hela tiden, året om och aldrig är sjuk är det mycket på  grund av det (och så klart allt annat bra mat jag stoppar på brödet)
Sanna och Amra bekräftade det ytterligare en gång för mig och det känns riktigt bra! 
Tack för det och tack för den fantastiska Raw brunchen ni bjud mig och familjen till <3