Förlåt om jag inte har varit så bra på att uppdatera bloggen de senaste veckorna! Det är mycket på gång för mig nu och jag jobbar dygnet runt mellan alla mina påbörjade projekt. Lusten att blogga finns men är det tyvärr tiden som är min största problem just nu.
Vissa saker kan jag tyvärr inte riktigt berätta ännu trots jag skulle så gärna vilja dela av min glädje med er… Andra saker kan jag redan berätta, som till exempel att jag har börjat jobba med tidningen Gourmet och dela med mig av några av mina icke egotrippade desserter. Back to the root 🙂 Ingen flashigt eller fiffigt, ingen rök eller texturas… Inte eller konstgjorda smaker, pulver eller mixer! Bara goda, naturliga och jordnära desserter, steg för steg. 
En till grej jag håller på just nu är en inspelning för UR. Det är helt på franska och ska till alla ungdomar som lär sig franska i skolan! 
På måndag 5:e mars ska Moa, Mattias, Håkan, Robin, Tobias och Niklas tävla för bageri VM i Paris! Riktigt spännande! Jag skulle inte vara förvånad om de hamnade på top 3… Hoppas hoppas! 
Jag åker ditt och kommer vara på Europain mässan på måndag och tisdag för att heja på det Svenska bagarlandslaget. Vi kanske ses där! 
Vårtecken?? 
Idag fick jag tag på super fina 20 dagars vårkycklingar 🙂 Jag skrubbade de med havssalt och färska/torkade kryddor (lagerblad, rosmarin, persilja, timjan och svartpeppar). 
Och så klart en vårlök i rumpan… Bara för smaken 🙂 
Nu ligger de fint i kylen under natten. I morgon innan jag åker hemifrån borsta jag bort saltet och täcker de med ankfett… In i ugnen på 80 °C och bara vänta, vänta och vänta!
Som man säger: Väntar man på ngt gott 🙂 
Till de ska jag fixa en grym garnityr. Rödbeta, kronärtskocka, svartrot och morot som ska ugnsbakas i havssalt, precis som man baka stora fiskar i Spanien. 
Återkommer med resultat!