Vad ska jag göra med dig lilla fina surdeg när jag är borta?

Som ni redan vet tycker jag att det är riktigt löjligt med att det ”öppnades” ett surdegshotell i Stockholm. Tanken kanske verkar fin att de stackars surdegarna skulle ha någonstans att bo medans man ligger på stranden och kopplar av från årets stress. 
Jag gjorde ett liten enkät bland mina läsare för några veckor sedan och resultatet blev enligt följande: 
37% tycker att det är fånigt.
23% löjligt.
14% puckat.
31% onödigt. 
Och de sista 24% som faktiskt tycker att det är bra med ett surdegshotell. 
För er som vill slippa åka genom stan med en burk surdeg och se ut som ett pucko kommer jag med ett tips på hur ni kan hålla era surdegar vid liv under semestern, utan att behöva spendera 200 kr per vecka.
Töm hela bubblande surdegen i ett skål och häll i vetemjöl och rågmjöl. 
Blanda ordentligt. 
 Det ska kännas som ett riktigt kompakt och torrt deg.
 Forma degen: Korv 
 Eller hjärta 🙂 Your choise!
 Dela degen i små bitar. 
 Forma de i små bollar. 
 Och lägg de ute i solen eller någonstans varmt och torrt. INTE I UGNEN! Över 50 °C och surdegen dööööörrrr 🙁
 Efter några timmar borde de ser ut så här! 
 När surdegen har blivit helt torrt, krossar man den i mindre smulor 
Och sedan i pulver med hjälp av en mortel. 
Voila, nu kan jag åka på semester i lugn och ro. Surdegen ligger säkert, hemma och grattis:)