Några macarong framboise.

Aftonbladet Resa bilaga skrev en stor artikel om Macaronger. De berättade om de två ”jättarna” Pierre Hermé (bäst enligt mig) och Ladurée. Förutom att de använder ordet smörkräm under hela artikeln istället för ganache tycker jag att den blev super fin. 
Alla som kan lite om Macaronger kan bekräfta att de bästa är de fyllda med ganache och inte smörkräm! Vad tycker ni? 
Rolig nog, berättar de också varför man ska kalla de för MacaronG med g på slutet 🙂 Helt i min smak efter att det är vi som kom på det! 
Det står också en hel del om Petite France men tyvärr inte på web versionen. 
Här hittar ni bilagan Resa (finns inte artikeln ”gratis” att hämta, 25 kr ska det kosta om man vill veta allt om Paris och våra Macaronger!) 
Kärleks tecken?

Så här såg det ut när jag öppnade locket på kaffe bryggaren i morse.
Detta kärleks tecken skickar jag till alla mina japanska älskade vänner som går genom helvetet just nu. 
Vi klagar o klagar hela tiden om petitässer som löv på spåret som försenar tunnelbanan eller snö storm som paralyserar busstrafiken men kolla på dessa människor som har förlorat allt: barn, hus och hopp och inte ens tillåter sig att gråta framför kameran! 

Mitt kondens hjärta och dessa fantastiska japaner visar mig vägen till äkta lycka!  

Carpe diem quam minimum credula postero!