IMG_3808

Det var den efterlängtat White Guide galan för ett litet tag sedan… Ni vet, guiden som sammanställer Sveriges bästa kaféer. Här på scenen är det Lena Ilkjaer, chef redaktör till själva guiden (bl.a…) som presentera årets trender och gör en väldig omfattande ”trendspaning”. Lena är väldigt påläst inom området och hela rummet lyssnar på henne knappt tysta! Det snackas éclair, semelwraps, nya sätt att brygga kaffe… Men sist pratar hon om ”boudet effekten”… Alltså att man lägger större vikt på vilken råvara man använder och vart den kommer ifrån! Vilket mjöl, vilket socker, vilket ägg, vilket spannmål, vilket malningsmetod, vart ifrån, etc… Ni förstår hur glad jag blev 🙂 Efter alla dessa år kämpande för att man ska värdesätta råvarorna i bakverk och bröd har min ”kamp” blivit en ”effekt”… Roligt vad? Kan ni tro på detta? Den lilla franska bråkiga skitstövel har blivit en… ”effekt”!

IMG_3811

Årets bästa bageriet blev fantastiska Green Rabbit med bästa Tina och Mikaela som representant! Den där bageri är ett ”måste besöka” om man är i Stockholm!

IMG_3813

Bästa kaffebar blev självklara Drop Coffee på söder! På bilden är det den underbara Joanna som står bakom spakarna och lägger sååå mycket passion och kärlek i VARJE KOPP! Ett gigantiskt plus är att på Drop säljer oxå Green Rabbits goda bröd och bullar! Vilken kombo!

IMG_3870Jag fick den stora äran att dela ut scenen men Johanna Westman och dela ut priset för årets bästa hållbart Café… Innan pris utdelning blev det lite snack om ”Boudet Effekten” och på första raden var det inte lika euforiskt som i resten av publiken… Vid varje mening jag sa, krymptes ner monsieur Hedh i sitt stol… Hans blick på mig alltså…

IMG_3827

Och vinnarna blev fantastiska Erika och Micke på Strand nära på Öland! Ditt ska jag garanterat i höst! Stort grattis igen!

IMG_3821Här är årets vinnare i alla olika kategori samlade på scenen! Stort gratis till er alla! Så himla bra jobbat! Det är så hårt konkurrens nu med alla dessa fantastiskt bra stället som poppar ut över hela landet!

Ni undrar säkert varför jag skrev den titeln på detta inlägg?! jaaaaa, White Guiden är riktigt bra och har verkligen blivit bättre sedan den startades men jag tycker att det saknas fortfarande en massa med riktigt bra stället i guiden… Jag förstår vilka resurser som krävs för att kunna göra en sådan guide och hålla koll på alla bra stället vi har i hela landet och mitt förslag är att vi ska hjälpa till Lena och hennes medarbetare att ta upp dem där fantastiska ställena som inte finns i Guiden så den blir ännu bättre nästa år! Vad tycker ni?

Det finns ett endaste krav för att få vara med och det är att man ska kunna slå sig ner på en stol för att kunna avnjuta en god kopp kaffe tillsammans med sin bakverk… Så SHOOT och tipsa oss i kommentarfälltet och berätta vad det är som gör att  den stället ni tycker om ska vara med i guiden!