ÅSS

Nu på fredag åker jag till Åre för att delta i Åre Sustainability Summit. Så himla kul och stolt att få vara med och prata om det jag brinner för! Har ni vägarna förbi Åre och har lite tid över kan ni kolla upp hur hela uppläget ser ut och vilka andra som ska medverka!

julprogram

 

Tittut:) Nu är det klart med att Magnus Johansson, Roy Fares och jag ska stå för Kanal 5 julprogram! Super kul att få möjlighet att ta av ”dessertmästarnas masken” och få vara lite mer oss själva om ni förstår vad jag menar! En massa med julgott, skratt och glädje utlovas!

julprogram2

 

Partners in crime 🙂

julbak-dessertmastarjuryn-sas1-grupp-01.jpg

Så här ser ut kanal 5 officiella pressbilden till vårt program… Premiär den 10 december i Kanal 5…

exeptionella råvaror (2)

Jag har nyligen engagerat mig i ett fantastiskt bra projekt som heter Exeptionella råvaror. Tanken bakom hela det projektet att skapa ett tätt samarbete med Sveriges bästa producenter och elitkockarna och, förhoppningsvis, lyckas ta fram exeptionella råvaror. I första runda handlar det framförallt om nötkött, griskött och fåglar men i sikt kommer vi att utöka till mejeriprodukter, spannmålsprodukter, ägg mm… I dag träffades vi med 3 kyckligproducenter och smakade på deras produkter. Bästa Stefan Eriksson (åretskock 2005) tillagade alla djur för oss och slet som en sådan bakom spisen på Frantzen.

exeptionella råvaror

Här är Johan Widing från Bokelundsgården i Skåne som presentera sina grymma pärlhöna! Älskar den mannen! Önskar att alla våra matproducenter hade hans passion och kunskap … Men detta är bara en tidsfråga eftersom kunskap och passion hänger ihop 🙂

exeptionella råvaror (1)

När man säger ordet ”pärlhöna” är det självklart att monsieur Myllymäki dycker upp och passa på att tranchera dessa smörmöra filéer 🙂 Han ska ju tävla till VM i gastronomiskt matlagning (Bocuse d’or) snart och årets råvaran är ju en pärlhöna… Det blir spännande att följa honom på vägen till guldmedaljen!

kurs

Men nu dags för en surdegsbrödskurs med dessa super duktiga och engagerade hemmabagare!