Så här såg mitt bord ut på söndag. 
Vi längtar alla så himla mycket efter våren och det gör jag med men inte till vilket pris som helst! Det gör mig så ledsen när jag själv handlar att se alla frukter och grönsaker på hyllorna. Butikerna försöker övertyga sina kunder att någonstans i världen är alltid säsong för allt och att det går bra att släppa loss och äta vindruvor, tomater eller paprika nu i slutet på mars! Så är det inte och jag lovar att det mesta som säljs nu har varken fått se solen eller jorden och det, även om det kommer från södra Europa! Så det gäller att orka vänta lite till, för riktiga säsong grönsaker och frukter. 
Idag var teman frukt/nötbröd på Nyhetsmorgon och för det gick jag ner och grävde upp några ”på gränsen att bli dåliga” vinteräpple och satt igång en surdeg på de. 
Underbara Ingrid-Marie vinteräpple.
S%C3%A9bastien%20Boudet%20bakar%20surdegsbr%C3%B6d
Och 17 minuter om dem som surdegstart till mina frukt och nötbröd 🙂
 
Och resultatet… Eller en del i alla fall! 
Av alla bröd jag gjorde i studio kunde jag bara baka 3st, resten bakade jag hemma 🙂 Valnötsbrödet blev så himla bra! Wabro kvarns dinkelmjöl är fantastiskt och så tacksamt för veka degar som den jag gjorde idag. Receptet hittar ni i min bok eller på recept.nu.
Här tillsammans med Agneta och Tobias! 
Efter programmet kom en underbart gubbe in i studio för att stämma pianot. Vi stannade båda två och medan han gjorde sitt jobb passade jag mitt tredje bröd som var kvar in i ugnen (som han fick och blev så lycklig för det). 
Som jag säger alltid: När man tror att brödet är klart ska den bakas 10 minuter till och då gäller det att hitta på någonting roligt att göra… Det gjorde jag 🙂