Nu ligger jag lite efter med min bloggande… Det är så mycket jag har att berätta om veckan som har gått! Jag börjar från början: 
Som jag skrev sist har jag varit i Oskarshamn och gjorde en kurs på Nilssons konditori. Stället drivs av 2 eldsjälar som heter Martin och Anders. 2 gamla ”Stockholms bagare” som, för dryg 10 år sedan lämnade den stora staden för att utmana öden genom att ta över ett klassiskt gammaldags konditori på ett litet sommar stad. Jag kan tänka mig att det har varit riktigt kämpigt för de… Inte att öppna i ett litet stad men, att ta över ett sådan stället där ”allt ska vara som det har alltid varit”, hur dåligt det hela egentligen är! Tanten vill ha sin formfranska och gubben vill ha sin bränt bryggkaffe med en bulle och inget annat mottas, så är det bara! Ni förstår vilket utmaning det är för mig att bemöta detta!! 
Efter 30 år som bagare bakade Jonny sitt alldeles första tillsatsfria, äkta surdegsbröd! Många är skeptiska över mina metoder… Man kan prata i timmar om, hur mycket bättre det är att göra på ett vis sätt, med den mjölet eller när man knådar så där, men ingenting slår sin egen bedömning när man stoppar brödet i sin mun och smakar själv på skillnaden! Visst ser Jonny stolt ut 🙂 Och det gjorde jag med att ha lyckas introducera en sådana där 50+ trots alls väldigt duktig bagare till en helt ny brödvärld! 
Och Simons som också blev riktigt stolt över sina bröd! 
Lite generation skift nu med Simon som utbildades i en ”riktigt” bageri/konditori skola och lärde sig att baka där med pulver, mixer och en hel del halv-fabrikat… Vilken chans för honom att han hittade sin plats på Nilssons konditori och kunde egentligen lära sig att baka från grunden… Och få lön till och med! Man måste förbjuda användning av pulver och mixer på skolorna!!! DET ÄR AKUT! 
Vi hann mycket under dessa 3 dagar! Till och med att baka goda croissanter. 
Och pain au chocolat! 
Super fina blev de! Utanför, 
Men också innanför 🙂 De bara smälte i mun…
Och här är vi alla samlade för en liten gruppbild 🙂 
Det var ett grymt bra kurs! Butiken var fullt packat med kunder under dessa dagar och vi bakade fantastisk fina surdegsbröd… Utan jäst och tillsatser men däremot med gigantiska mängder kärlek! 
P4 gjorde ett litet radioprogram som ni kan lyssna på här
Tack ni alla på Nilssons konditori för dessa fantastiskt roliga dagar med er!