Det har varit ännu en hektiskt vecka för mig om min surdeg… På lördag fixade jag ost och bröd till ett unikt bostadsförening i Sollentuna. 
Inte vilket förening som helst: Solhjulet… Över 700 lagenheter i ett arkitekt ritades 50 tals hus! Arkitekten som planerade och ritade det hela var inte minst än Ernst Grönwall. Därför ska alltid maten sitta i fokus när de gör ett event på det föreningen. 
Brödet var inte vilket bröd som helst eller: Ett handknådade surdegsbröd bakat på mjöl från Ångsta Kvarn i Jämtland och Mjöl från Warbro Kvarn i Sörmland. 
Helt fantastiska mjöl att baka med! Världsklass verkligen! 
Här kan ni se hur jag formade limporna… Ursäkta den dåliga kvalitén på videon men tyvärr hade bara min telefon att filma med den dag 🙁 
Hillsand blå var en av de 5 ostar jag serverade den kvällen. 
Till brödet hade jag också kärnat smör från Ovikens Ost. Deras smör saltas med Salt från Guerande… Alltså inga tillsatser där 🙂 Efter att man har smakat på det smöret tycker man att alla andra smör inte är värda namnet! 
Så här såg det ut på buffén. Jag hade en fjällost från Jokkmokk, en kummin ost från Ovikens ost, en chêvre från Dals spira mejeri och en vitmögel ost från Hansö mejeri 
Tack Sara och Linus för allt hjälp! Det var super roligt att ni var med och förgyllde dagen!
I bakgrunden ser man några av de fantastiska kvinnor från Lotta Kåren som också förgyllde min dag! 
Under kvällen serverades världsklass kaffe med gänget från Drop Coffee på Söder. Joanna på vänster är en sådana eldsjäl och BRINNER verkligen för kaffe! Hon brinner så mycket att det endaste som gällde för henne var att rosta själv sitt kaffe! Stället är absolut värt ett besök! Det ligger på Wollmar Yxkullsgatan 10… Helt omöjligt för mig att uttala 🙂 
Sen var det dags för en surdegsbröd kurs för hemmabagare. Ännu en otroligt fin gäng jag hade under 2 dagar! Och vilka fina bröd ni bakade! 
I månadens ”Leva med diabetes” hittar man min kanelbulle recept, på surdeg så klart! 
Min goda vän Roy Fares släppte en dessert bok i veckan och jag tog ett sväng förbi release festen. Jag tycker att han är så himla fint och verkligen strålar ut med sin passion för fina desserter. Festen blev riktigt lyckats trots att det var lite för mycket desserter och lite för lite Champagne för min smak :)) 
Under kvällen fick jag egentligen träffa Mattias Kristiansson som bland annat har en blogg som heter Bake My Day. Han och jag har bråkat en hel del på ”det virtuella nivån”. Han är ganska lik mig och inte konflikt rädd alls… Så ni kan tänka er hur du har gått till mellan oss 🙂 Hur som helst, istället för en sur, frustrerade och sträng kille som jag hade tänkt mig att han var bemött jag en genom trevlig, glad och vass matskribent som brinner för desserter och har starka åsikter om saker. Och det gillar jag! 
Här men min nya vän Jonas Lundgren som driver restaurang Jonas på Flemingatan. Jag fick det stora eran att vara med honom och hans team för att baka det bästa bröd som bara går att baka! Det är så himla tacksamt att hålla en kurs för duktiga kockar för att jag behöver inte förklara hur viktiga är råvarorna kring bröd… Eller bara lite gran bara men sen fattar de det ganska fort! Revolutionen sprids in på luxkrogar också och det blev ännu en säck Manitoba skit som hamnar i sopptunnan! Smaka på det där Monsieur Hedh!  
PS: På söndag morgon är jag tillbaka på TV4 nyhetsmorgon… kl 08 smäller det! 
PS2: Nästa måndag är det debatten ”SKAFFERIET” om månadens teman är: Brödbluffen! Jag lovar ett passionerat och intressant debatt… Läs mer här!