Behöver jag en Assistent?
Efter att ha diskuterat fram och tillbaka frågan har jag kommit på att jag gör det! 
Jag älskar att blanda för hand och jag rekommenderar alla som inte har gjort det att testa åtminstone några gånger. Det ger rätt känsla för degen och jag tror inte att man kan förstå hur en deg fungerar innan man har lyckas baka några jätte fina bröd på det sättet. 
Jag har länge varit väldigt nyfiken på den där maskinen. Utan att göra några djupare undersökningar har jag förstått att den har funnits i hundra år och att alla som har den stora äran att äga ett exemplar är världens lyckligaste…
Jag tror att jag har blandat deg med alla möjliga hemma-degblandare och jag kan nu säga  att ingen av dem jag har testat tidigare kommer i närheten av den här lilla underverket! 
Nu pratar jag om degkroken, jag har inte hunnit testa de andra redskapen som följer med i lådan ännu.
När de flesta andra hemma-degblandarna vispar och skär degen tycker jag att Assistenten skiljer sig med att den verkligen blandar och ger kraft utan att utsätta degen för extrema friktioner och oxidering. Den passar alldeles utmärkt till den som vill baka med ekologiska eller tillsatsfria mjöl och med det, göra världen och framförallt brödet mycket bättre! 
Här kan ni se hur den jobbar så fint! 
Nu ligger ett fint surdegsbröd på jäsning… Hoppas att det blir bra 🙂

Ps: Grymt jobbat ni alla som har tävlat om vaniljen! Jag kan berätta att Ewa Cheron var snabbast att svara rätt och så klart har vunnit det fina priset… Men jag ska ge er andra som inte har hunnit svara på mina 5 frågor 2 dagar till och på det sättet får ni också chansen att vinna 2:a priset.. 
En flaska kemikaliskt vaniljarom!!
Nää jag skojade bara… det blir så klart ett litet mindre urval av den fantastiska vaniljen från Sällskapsöarna.