Min Matfer-våg slår alla elektroniska fiffiga andra vågar! Den har vägt 300 till 600 kg deg, 6 dagar i veckan sedan mars 2004! Sliten o fin 🙂
Idag vill jag varmt gratulera min gode bagare vän Mattias Wallmark (Söderbergsbageri), Göteborgs surdegs revoltör Robin Edberg (CumPané) och Monsieur ”pâte à sel” Håkan Johansson (Albert & Jack).
Ja, De gjorde det och klarade första ronden inför den stora bageri VM 2012! Stort grattis och bra kämpat säger jag! Efter den fantastiska Skandinaviska flodvåg som tog hela Bocuse d’Or 2011, kanske kommer det Svenska bageri Lanslaget ta över VM!
Jag är otroligt stolt att vara här, i Sverige! Ett land som är på god väg att bli ett stort ”brödland” som Frankrike, Tyskland eller Spanien. Glad att Bageriförbundet har börjat satsat på bageri landslaget och ge de möjligheten att vissa vad vi kan, här uppe, norr om Europa!
Jag blev riktigt förbannad innan tävlingen efter att jag hade sett landslaget på nyhetsmorgon. Lyssnade på Johan Sörberg som förklarade hur de valde viking tema som ett säkert kort och inte kunde krydda brödet som det ska pga att fransmännen skulle spotta ut det annars! 
Jag tycker att man ska vara stolt över sin matkultur och vi ska inte behöva anpassa oss för att alla andra ska gilla vad vi gör och hur! Det känns bara fegt! Idag ligger Sverige mitt i, alla tittar på oss och är fascinerade över hur bra vi egentligen är. 
Man ser under hela programmet hur dumt det låter att säga: Vi är super duktiga men om vi vill vinna måste vi tona ner vissa saker och tona upp andra. 
Det hela låter som i den nya vinbranschen, där man gör marknadsanalyser och tillverkar vin efter köparens smak istället för utifrån den typ av mark, druva, klimat och personlighet av den som gör den. Vi är vad vi gör och gör vad vi är! 
Tror ni att jag skulle kompromissa och göra mina baguetter  kringelformade bara för att jag tror att ni skulle gilla de bättre?? Aldrig i livet! Ska ni gilla det jag gör då ska det vara äkta och genuint, precis som jag har lärt mig. 
Grabbar, jag är super stolt över vad ni gjorde i Lyon förra helgen! Ni är grymma! 
Men, ska ni/vi vinna VM då måste ni sluta med den där viking grejen, för att jag vet att det inte är det ni vill visa resten av världen!