Det är påsk nästa helg och många har frågat efter knäckebröd!
Jag fick av Mats en underbar crème fraîche från Normandie, man se inte så bra på bilden men den är ljus gul och doftar… ja doftar mjölk, grädde och fett! Jag blir alltid besviken när jag köper crème fraîche här på vanliga mataffärer, de är smaklösa. Det är kanske därför de stoppar massor med kryddor och smaksätter de så mycket!
Köp en riktigt bra ”gårds” crème fraîche och känn skillnaden själv.

För mitt påskknäckebröd tänkte jag ha den som grund istället för vatten eller yoghurt.

Recept för massor med knäckebröd:

1000g Crème fraiche (gärna inte Arla’s)
900g Fint rågmjöl från Saltå Kvarn
900g Durumvete mjöl
200g Vetemjöl
50g Havssalt
400g Rågsurdeg

Blanda ihop alla ingredienser med händerna.
När degen är klar, låt den vila under 8 timmar i rumstemperatur och sen i kylen med plastfilm i kontakt för ytterligare 9 timmar.
Kavla tunt, picka med gaffel och baka varmt! Gärna på sten.

Jag gjorde min deg idag så vi hörs i morgon för feedback!