På Petite France kommer du aldrig att se sådana produkter på annat ställe än i soptunnan.
Titta vad jag fick som present/prov från en av mina leverantörer i morse. Förstår inte vad de håller på med! Tror de att jag efter 20 år skulle tröttna på att baka med mina egna degar, kavla de med riktigt smör, jäsa de på surdeg och baka de i stenugnen. Och att jag istället skulle köpa färdiga industri producerade frysta croissants… 
När jag kom till sverige för snart 10 år sen fanns det inte en enda bagare som bakade croissanter, fast de fanns överallt ändå. Då var det ok att äta vad som helst, men nu… kom igen!

Vi startade Petite France för att dela den fina franska mat/bak kulturen och traditionen med er, så nu är det dags att säga STOP! Det där är skit. 
Innehållsförteckning för en bake-off croissant  År 2010 

Vetemjöl, vatten, vegetabiliskt margarin (delvis härdade fetter och oljor av palm och raps,
vatten, salt, emulgeringsmedel: E471, färgämne: E160aii, arom), socker, jäst, vetegluten, ägg,
salt, emulgeringsmedel: E472e – E471, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra, enzym.
Kan innehålla eventuella spår av nötter och mandel.


Innehållsförteckning för en bake-off wienerbröd med pecan år 2010

Vegetabiliskt margarin (veg. oljor, vatten, salt, emulgeringsmedel (E322, E471, E475, stabiliseringsmedel (E330), aromämnen, vitamin A), vetemjöl, vatten, socker, ägg, pecannötter (5%), jäst, lönnsirap (1%), vaniljkrämpulver (socker, modifierad stärkelse (E1414), skummjölkspulver, veg. fett, vasslepulver, förtjockningsmedel (E412, E401), stabiliseringsmedel (E450, E339, E516, E452), emuögeringsmedel (E471), aromämnen, salt, konserveringsmedel (E202), färgämnen (E160a), deghjälpmedel (vetemjöl, dextros, emulgeringsmedel (E472e), veg. fett, stabiliseringsmedel (E300)), gluten, salt, aromämnen. Maple Flavour Topping (invertsocker, salt, lönnsirap, aromämnen).

Innehållsförteckning för en croissant från Petite France 

Vetemjöl, färska ägg, färsk mjölk, råsocker, havssalt, levain, vete surdeg ( vetemjöl och vatten ) Sist och inte minst smör av ko…..


Det är du som väljer!