Fantastiskt Tylösand!
Ni som följer mig på Instagram eller FB såg att jag var i Halmstad i går på en lärarekonferens och delade scenen med bland de mest passionerade och dedikerade konditori/bageri lärare. Det var ett dröm att kunna få träffa så många lärare på en och enda gång och berätta för de min vision för framtiden av mitt fantastiskt yrke. Branschens endaste representant var Jesper Långström som tydligen var där på mandat av bageri förblundet (SBK) och jag fick hoppas in på en diskutionsgrupp för att prata om APL. Diskussionen var skit läskigt eftersom det var så himla tydligt att det finns ett gigantiskt svart zon mellan skolor och bagerierna/konditorierna och det finns stora brister på engagemang på alla hål. En till läskigt grej var Jesper som berättar att han engagera sig så mycket i utbildningsfrågor på grund av att när han utbildade sig 1984 i Sundsvall fick han baka tårtbottnar på pulver… Visst är det skandal att man undervisade med halvfabrikat och pulver i en konditori skola även på den tiden men tyvärr kunde jag komma med det tråkiga pinsamt besked till Jesper att år 2013 det var fortfarande likadant… Bland annat i hans gamla skola! Vilket jävla skämt och jag mår illa bara av tanken att just nu vispar unga konditori/bageri lärlingar blixt anslag (tårtbottenpulver) med olja och vatten istället för färska ägg, mjöl och socker! Nu är jag arg igen och uppföljning följer kan jag lovar!!!
Ha ha ha!
För mig nu är det Saerimner som gäller! SM för mathantverk och jag kommer att spendera några dagar i Ås, utanför Östersund för att smaka på det bästa Sverige har att bjuda 🙂 Stackars mig säger ni nu, eller?
Jag ska försöka komma tillbaka med alla fantastiska guldmedaljör och hylla de genom en fin display på Broms nästa veckan så ni alla kan också få njuta av dessa gudomliga ostar, sylter, korvar etc…
Jag kommer att vara med en jury för att så klart koras Sveriges bästa hantverk surdegsbröd:) Super kul!
Hoppas att ni får en underbart vecka alla!