Åsnan Obelix! 
Undrar varför en av mina favorit djur är åsnan. Ja, jag älskar den envisa och bestämda åsnan som många betraktar felaktigt som inte så smart… Fel fel fel! Det är precis på grund av att åsnan är smart som den är envis och bestämd! 
Jag känner mig lite som åsnan Obelix ibland när jag ringer till stora tillverkare och försöker ge dem nya idéer och tankar på hur dem skulle kunna göra mångas vardag bättre (inkluderat min!). Dem tycker tydligen att jag är jobbig som ringer om och om… Envis är jag visst, men inte dum… 
Nu har jag bakat hemma nästan varje dag under de senaste 2 månaderna och jag har kommit med några synpunkter över den utrustning man har tillgång till som hemma surdegsbagare.
Jag skulle vilja använda eran erfarenhet som stöd och underlag för att försöka påverka våra kära fina ingenjörer som dedikerar det mesta av deras hjärnceller åt nyare/bättre utrustning för oss som bakar bröd hemma. Et oui, l’union fait la force! (någon som kan komma med en bra översättning?)
Jag skulle vilja dela teman så här: 
1- Degblandare och baktrågar
Dela med dig av dina erfarenhet och vad du saknar idag på din degblandare om du har en.
Annars vart kommer din baktråg ifrån.
2- Bunkar, byte- och plastlådor 
Är du nöjd med utbudet av livsmedelsgodkända plastlådor, storleks anpassning till hemma kylar ? etc…
3- Linnetyg och non-stick dukar 
Använder du vanliga linnedukar? Brukar dina degar fastna? 
4- Snittknivar och brödspadar.
Hur snittar du dina bröd och med vilket typ av kniv/blad? Är din spade lika bred som ugnen? 
5- Ugnar 
Hur många kilo stenar har du i din ugn? Är dem livsmedelsgodkända? Hur får du till ånga till bakningen? Blev din ugn förstörd av att baka bröd i den? Programmera starten på ett viss tid och t°C? 
Jag kommer att göra en sammanställning över det hela nästa veckan. 
Tack för hjälpen!