Finaste rot som finns…
… Cerfeuil tubéreux, Chaerophyllum bulbosum eller rotkörvel.
Grattis Karin Lundberg, du vann!


Den underjordiska Quasimodon! 
Rotkörvel är bland många andra en glömd grönsak men tack och lov på väg tillbaka. 


Köttet är magiskt…


Den smakar en blandning av grönt äpple, kronärtskocka, kastanj och kan serveras lika bra rå som kokt. 
Men akta för att överkoka det bruna guldet, ja, köttet är så delikat att några minuter för mycket i kastrullen och den kan helt plötsligt bli mjölig! 


Problemet med detta underverk är att den tar 6 månader att växa färdig och att själva bladen är toxiskt. Att det tar tid är helt ok för mig. Jag fick lära mig sen jag har börjat baka surdegsbröd att tid ger smak och att roten tar lång tid att växa ser jag som en fördel mer än en nackdel 🙂 


Tack ni alla som var med i tävlingen… Nästa torsdag dukar vi igen! 


Just det… Ute nu på Mat & Vänner  tips n°2 för dig som bakar surdegsbröd hemma: HÄR!