Efter snart två år av lojalt samarbete, är det dags för oss att lämna våran helautomatiska WMF espressomaskin. 
Trots allt alla har skrivit, sagt och tänkt högt eller tyst, tycker jag att det hela har varit positivt. Vi fick otroligt mycket uppmärksamhet sen vi startade Petite France den 28 mars 2008. 
Idéen med Petite france var att samla ett bageri, konditori, restaurang, deli och sist men inte minst ett café under ett och samma tak. Helt enkelt: en gigantisk utmaning, knappt möjligt att få allt tip top från dag ett!
I snart två år har vi alltid haft som mål att utveckla, förbättra och aldrig vara nöjda med det vi har i dag. Utan istället försöka hitta det som behövs för att bli bättre.
Automatiskt espressomaskinen gjorde att allt fokus gick till mat, bakverk och bröd istället. Vi vann DN’s Gulddrakken två år i rad och Stockholms city priset som bästa café… Bästa café utan bästa kaffet! Det var en till stor utmaning. 
Jag kommer ihåg dagen efter vi hade blivit nominerat till första gulddrakken, då ringde alla möjliga kaffe leverantörer till mig. De lät ungefär så här: Sébastien om du vill vinna priset måste du byta din automatiskt maskin mot en manuell….Du får en maskin gratis om du använder vårt kaffe, bla bla bla… Men nej! De som känner mig vet att jag är otroligt envis och bestämd, så jag tänkte att blev vi nominerade med WMF så kan vi också vinna med den. Och det gjorde vi, två gånger!
Så nu känns det ännu roligare att byta, som ett eget beslut och för kvaliténs skull.
Att välja en ny kaffeleverantör tog lite tid men var egentligen väldigt enkelt. Det finns inte så många som jobbar på samma sätt som vi: Kvalitet i fokus, miljötänkande, flexibilitet, moderna lösningar med gammaldags metoder, freshness mm… Så det blev Johan och Nyström! 
De är bara… grymma! Det blir skit kul att samarbeta med folk som kan sin grej. Om du undrar vem de är och blir nyfiken , besök deras konceptbutik/café på söder. 
Det är som ett kaffetempel, fyllt med underbara dofter och en sån där harmonisk vibe som man sällan hittar på ett publikt ställe. 
Välkommen Johan o Nyström till Petite France och välkomna ni som gillar utomjordiskt gott kaffe, till oss. Premiär blir tisdag 9:e mars!