Det var den internationella bokmässan i Paris nu och min bok ”den franske bagare” har vunnit pris! 
Inte vilken pris som helst eller: Världens bästa fransk kokbok! Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad är det som har hänt och är helt mållös. 

Vilken grej! Jag är så glad och så tacksamt, jag har lagt så mycket av mig själv i boken! Tyvärr kunde jag inte vara med i Paris för att ta emot priset eftersom jag hade en kurs fredag/lördag och sen för att jag skulle vara med på TV4 nyhetsmorgon söndag morgon. Så är det… Samtidigt hade jag aldrig kunnat tänka mig  tanken att ha en chans att vinna eller! 
Jag passar på med att publicera här på bloggen mina ”tack ord” precis som de stå i boken. 

Lars Furhe för att du tog mig till Bonnier och övertygade mig om att skriva den här boken, alla mina bloggläsare som följer Brödpassion.se, hela Petite France- gänget som hjälpte mig att förverkliga några av mina drömmar. Jenny Edlund för all din hjälp i Frankrike, Grönsakshallen Sorunda för alla underbara frukter och grönsaker, alla på Bageriprodukter, Eva Bratell och Mats Carlsson för att vi fick låna huset i Solsidan, Andrea och Johan Wallenburg för the Yellow House i Jurançon, Jacky Otto-Bruc för lånet av bageriet i Blois, Niklas och Joakim Blomqvist från Mariannes fisk, Leif och Lennart Nyman på Orga Kvarn, La Ferme Landaise, Caroline Düringer, Caroline på Choklade Compagniet, DN På Stan för alla gulddrakar, Hanna Wik, fina Zoë för pain au chocolat-bilden. Mats Larsson för ostarna och lite till, Evelina Kleiner, Peter Hartai för att du adopterade mitt barn Petite France, Xavier Dubost, Eva Tilselius för allt hjälp. Olaf Hajek för din fantasi och talang, Julia Hallengren för att du behandlade våra bilder med kärlek. Sist men definitivt inte minst tack till Justine, Hanna och Calle. Mes trois mousquetaires! Bra vete, bra mjöl, bra bagare, bra bröd, bästa vänner, käleksfullaste bok. 

Har ingenting att tilläga! 
Eller jo: Vive la révolution, vive le bon pain!