Duktiga studenter som knådar deg per hand. 
För er som följer mig på Facebook genom brödpassions sidan kan titta på ett lite film jag gjorde idag. Det är så kul att vara där och eleverna är underbara och så himla nyfikna. 
Här får ni se på världens mest fyrkantigt fontän 🙂 
Tävlingen är avklarat! 
Tack ni alla som svarade på mina korkade frågor. Jag vet att det var riktigt tuffa frågor men det är för att ni är så duktiga att tävlingarna är lite svårare varje gång! 
Är kommer de rätta svar: 
1. Hur serverades den alldeles första pêche Melba och vilket år?
Den första Pêche Melba serverades på en isskulptur föreställandes en svan. På svanen var det vaniljglass, persikor och spunnet socker detta var 1892 


2- Vilka andra lag kommer Svenska bageri landslaget tävla mot på bageri VM 2012 i Paris?

 De lag Sverige tävlar emot i Bageri-VM i Paris är: USA. Peru, Polen, Nederländerna, Japan, Sydkorea, Costa Rica och de sedan tidigare direktkvalificerade Frankrike, Taiwan och Italien. Heja Sverige!
3- Hur många desserter brukas serveras vid ett traditionellt provensalskt julbord. Citera 5 av dem.
 Det provensalska julbordet avslutas med av tretton efterrätter vilka representerar Jesus och hans tolv lärjungar. Desserterna är till exempel  pompe, munkar, fikon, dadlar, russin, aprikoser, hasselnötter, valnötter, mandel, nougats, äpplen, päron.

4. Vad heter denna maträtt: 
Blanquette de veau! 


5- Vilket var första jobbet jag fick när jag flyttade till Sverige? 

Mitt första jobb i Sverige var som chefskonditor på Strand Radison SAS

Grattis Daniel från Skåne som svarade rätt på alla frågor! Du har fått ett mail med lite förslag på datum du kan välja för din kurs! 
Grattis Birgitta från Luleå som fick andra priset! En stor låda med Macaronger kommer snart med posten!