1000g vatten
1300g lantvete mjöl (Wästgötarnas)
250g speltdinkel fullkornsmjöl (Wästgötarnas)
100-200g bubblande flytande surdeg

Blanda lite grann och låt vila 1 timme under en bakduk (autolys)

40g oraffinerat havsalt

Knåda degen tills den känns bra och stoppa den i en plast låda med en bakduk under (viktigt!)

Jag lät min deg stå ute under 2 timmar och sen stoppade den i kylskåpet.

Så här såg min deg ut efter 24 timmar. Fint och fluffigt!

Om bakduken var torr borde inte den fastna på degen, men om den gör det ändå spraya lite vatten på den och vänta några minuter, då släpper den säkert.

Jag delade min deg och formade försiktigt 2 fina limpor. Stoppade de 2 underverket upp och ner i en mjölad rotting korg klädd med bakduk.

Och tillbaka in i plast lådorna i ytterligare 2 timmar i rums t°C och sen in i kylskåpet tills…
To be continued tomorrow 🙂