Idag tänkte dela med mig av min kanelbulle recept. 
Den är enkelt, bra och bullarna jäser bara på flytande surdeg. 

Recept:
Degen:
750 g vetemjöl, gärna ekologiskt och utan tillsatser 

3,5 dl mjölk

100 g cassonadesocker (råsocker) 


1 ägg 

10 g salt

10 g grovkrossade kardemummakärnor
40 till 80g aktivt flyttande surdeg 
 
-Blanda ihop i ett stort skål och låt degen vila i 30 minuter täckt av en duk.
 
100 g osaltat smör 
 
-Slå på den kylskåpskalla smöret med en kavel för att bryta ner den. Smöret ska vara mjuk och kallt. 
 
-Inkorporera smöret i kanelbulle degen och knåda några minuter tills degen blir len och elastiskt (knådnings metod finns här)
 
-Låt degen vila lite gran och förbered fyllningen och sockerlagen under tiden. 
 
Fyllningen:

250 g rumstempererat osaltat smör

100 g strösocker

25 g kanelpulver
 
-Blanda alla ingredienserna i ett skål med en träslev.
 
Sockerlag:
2dl vatten 
220g cassonadesocker (råsocker)
 
-Koka i en kastrull och kyla ner (Sockerlagen kommer behövas dagen efter direkt efter bakningen) 
 
Dags att forma bullarna! 
 
Kavla degen ganska tunt och bre fyllningen över den översta 2/3 del av degen. 
Vik degen och gör en tre-slag på hela längden