Ma poule!
Den här silhuetten väcker många minnen från min barndom! 
Påsk… Pâques på Franska, var för mig nästan lika viktig som jul. Vi (mina bröder och jag) fick gå på jakt under flera timmar i trädgården och i skogen omkring vårt hus för att leta efter dessa underbara höns, harar och kyrkklockor, gjutna av den godaste mjölkchokladen. 
Själva skalet var grymt gott, men det bästa var att de var fyllda med små pralinägg och choklad skaldjur…
Ja, vi hade turen att få slippa de där kartongäggen fyllda med lösgodis som de flesta barn får idag till påsk.
Dubbelmoralen har nått nya höjder. Man ser hur mataffärerna förbereder sig inför den saftiga påskveckan som är på intågande. De fyller på hyllorna med det billigaste godiset laddat med konstgjorda aromer, färgämnen och härdat fett (annat ord för transfett)… i tonvis. 
Barnen (och även vuxna antar jag) får exakt samma skit industri godis till påsk som till lördagens sockerkickar… Bara i en annan förpackning, ett kartongägg ”made in kina!”
Jag saknar mina fina höns och mina fina harar, som tur är jag konditor och jag ska se till att mina barn får till påsk något speciellt, något de kommer att minnas när de har blivit vuxna.